Consultatii de Specialitate

DR. BURNARIU ADRIAN
Medic primar ortopedie-traumatologie
Marti: 16.00 – 19.00

DR. MITULESCU ANDREEA
Medic primar recuperare medicala
Miercuri: 15.30-18.00

DR. POPA GEORGE
Medic specialist medicina sportiva
Marti, Miercuri, Joi: 15.30

DR. PERJA DĂNUȚ
Medic specialist medicina fizica
si reabilitare Luni: 16.00-18.00

DR. GRIGORE VERONICA
Medic primar reumatologie
Marti:
 18.00-20.00

Recuperarea Medicala si Consultatii de specialitate

Recuperarea medicala reprezinta un domeniu de activitate complexa medicala, educationala, sociala si profesionala prin care se urmareste restabilirea pe cat posibil a capacitatilor functionale pierdute de catre un individ in urma unei boli sau a unui traumatism, precum si dezvoltarea unor mecanisme compensatorii care sa-i asigure in viitor posibilitatea de munca sau autoservire, respectiv o viata independenta din punct de vedere economic si/sau social.

“Recuperarea medicala” este foarte importanta. Inainte de a se intreprinde un program de recuperare medicala, trebuie, mai ales in cazurile complexe sa se stabileasca un bilant complet, sa se faca consultatii de specialitate si o evaluare completa a posibilitatilor fizice a pacientului, o analiza a potentialului psihologic si trebuie de asemenea sa se asigure ca bolnavul este capabil sa beneficieze de activitatea fizica, pentru a-si ameliora starea sa.

Ce este programul de recuperare?

Prin recuperarea medicala se urmareste sa se redea bolnavului posibilitatile sale fizice perturbate de accident sau de boala, sa se creeze compensari, adaptari motrice de inlocuire si totodata, sa se conserve sau sa se redea celui cu deficienta fizica sentimentul demnitatii sale umane, care sa-i permita sa isi gaseasca un loc onorabil in societate. Recuperarea medicala mai mult sau mai putin completa, este atat rezultatul acestei reeducari, cat si al tratamentului medical sau chirurgical.

Programele de recuperare sunt programe de terapie si de educatie in primul rand, create special pentru a creste calitatea vietii pacientilor cu diferite patologii, si au rolul de a creste sansa ca acestia sa se poata reintegra cat mai rapid posibil din punct de vedere social si profesional. Scopul general al recuperarii este acela de a ajuta pacientul sa-si recastige forma fizica avuta anterior bolii, sa previna deconditionarea fizica si mai ales sa previna agravarea afectiunii. Programele de recuperare cuprind diverse nivele de exercitii fizice terapeutice, monitorizate, sfaturi nutritionale, sprijin emotional si educarea schimbarii stilului de viata. Este foarte important ca pacientul sa fie constient ca reusita programului de recuperare depinde in totalitate de atitudinea pe care acesta o are fata de program, si cu cat va respecta mai in detaliu indicatiile din program, cu atat programul isi va atinge scopul.

Programele de recuperare medicala cuprind mai multe etape:

  • Inainte ca un pacient sa fie integrat intr-un program de recuperare, acesta trebuie sa fie evaluat din punct de vedere medical. Evaluarile se vor efectua de asemenea si in timpul programului de recuperare, cat si la sfarsitul acestuia. Evaluarea initiala cat si evaluarile efectuate pe parcurs, sunt de un real folos echipei medicale, care poate urmari mai usor evolutia starii de sanatate a fiecarui pacient in parte. Toate aceste examinari, vor contribui la alegerea unui program de recuperare individualizat nevoilor fiecarui pacient, eliminandu-se astfel orice posibilitate de aparitie a unor evenimente nedorite.
  • Activitatea fizica, va fi adaptata de asemenea in functie de particularitatea fiecarei afectiuni in parte, exercitiile fizice prescrise adresandu-se in mod direct restantului functional.
  • Educarea schimbarii stilului de viata. Sfaturile in ceea ce priveste dieta si nutritia vor ajuta pacientul, acolo unde este bineinteles necesar, sa nu creasca si mai mult in greutate sau sa scada in greutate, si sa aleaga un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa si exercitiu fizic.
  • Sprijinul moral. A-ti ajusta modul de viata la o afectiune majora nu este un lucru simplu. Cei mai multi pacienti sunt depresivi, anxiosi, isi pierd rapid aderenta sociala, iar aceste lucruri sunt amplificate de faptul ca acestia , de cele mai multe ori sunt nevoiti sa nu mai lucreze un timp indelungat. Aceste aspecte trebuiesc corectate pentru ca pot constitui o frana in programul de recuperare.

Programele de recuperare medicala sunt adaptate perfect nevoilor fiecarui pacient in parte si tin cont de diagnosticul si de stadiul de evolutie al afectiunii. Nu exista un program de recuperare care sa poata fi considerat standard pentru toti pacientii.

Recuperarea afectiunilor coloanei vertebrale presupune de asemenea si educarea pacientilor prin unele recomandari considerate a fi necesare unei protectii cat mai eficace a acestui segment atat de important al corpului. Programele de recuperare, urmaresc cresterea calitatii vietii pacientilor cu afectiuni vertebrale precum si reintegrarea profesionala si sociala cat mai rapida a acestora.

Importanta factorului psihic in recuperare

Reusita unui tratament va depinde intotdeauna de factorul psihic al pacientului. Cu cat acesta este mai optimist, mai increzator in fortele proprii si cu cat va participa mai mult la procesul de recuperare, cu atat si rezultatele vor fi mai vizibile si mai bune. Daca pacientul nu are un psihic bun, este lipsit de motivatie si descurajat de boala, recuperarea nu se va concretiza prin rezultate satisfacatoare. Fara cooperarea pacientului si a familiei acestuia, procedurile de recuperare au sanse reduse. Observatia de fiecare zi a aratat ca fara cooperarea psihica a bolnavului, fara participarea cat mai plenara a acestuia, actul de recuperare nu poate fi infaptuit.

Cei mai multi pacienti sunt depresivi, anxiosi, isi pierd rapid aderenta sociala, iar aceste lucruri sunt amplificate de faptul ca acestia, de cele mai multe ori sunt nevoiti sa nu mai lucreze un timp indelungat, sau chiar sa renunte definitiv la meseria anterioara bolii. Aceste aspecte trebuiesc corectate pentru ca pot constitui o frana in programul de recuperare.

Este foarte important ca pacientul sa fie constient ca reusita programului de recuperare depinde in totalitate de atitudinea pe care acesta o are fata de program, si cu cat va respecta mai in detaliu indicatiile din program, cu atat programul isi va atinge scopul.

Influenta factorului psihic in aparitia si dezvoltarea spre agravarea sau insanatosirea bolnavilor este considerabila. Influenta factorului psihic a fost recunoscut din toate timpurile si in toate specialitatile medicale. In actiunea de recuperare se incepe cu obtinerea increderii bolnavului si a cooperarii acestuia, pentru ca in orice proces recuperator, trebuie sa “lupte” doi: bolnavul trebuie sa lupte alaturi de terapeut, si desigur alaturi de familie. Terapeutul va stimula dorinta de vindecare, rezervandu-i totodata pacientului, satisfactia pentru participarea sa. Bolnavul trebuie sa inteleaga oportunitatea terapiei, sa fie convins ca in conditiile respectarii indicatiilor date, evolutia afectiunii sale va decurge in conditii bune.

Recuperarea medicala cu ajutorul terapiei ocupationale

Terapia ocupationala este definita ca fiind “forma de tratament care foloseste activitati si metode specifice, pentru a dezvolta, ameliora sau reface capacitaatea de a desfasura activitatile necesare vietii individului, de a compensa disfunctii si de a diminua deficiente fizice’.

Terapia ocupationala este o profesie care ajuta o persoana cu incapacitate sa-si castige potentialul maxim pentru independenta si productivitate in propria viata; terapia ocupationala foloseste “activitati” pentru cresterea si restaurarea starii fizice si psihice ale unei persoane, la nivel functional, necesar vietii cotidiene.

Recuperarea prin terapie ocupationala urmareste sa dezvolte, sa amelioreze, sa sustina sau sa refaca abilitatile fizice pentru viata zilnica (ADL), pentru munca sau pentru activitati productive, pentru activitati de vacanta si distractie.

Terapia ocupationala dezvolta sau restaureaza performantele senzitivo-senzoriale, cognitive sau psihosociale. Identifica si faciliteaza angajarea pacientului in ocupatii sanatoase, lipsite de factori de risc.

Terapia ocupationala educa pacientul, precum si familia acestuia sau ingrijitorul sau alte persoane in scopul de a realiza interventiile posibile de asistare-ajutorare a pacientului.

Care sunt afecţiunile ce beneficiază de reabilitare medicală?

În principal, 3 categorii de afecţiuni:
– Afecţiuni ortopedice şi/sau posttraumatice:
• Fracturi, luxaţii, entorse, disjuncţii etc.;
• Osteonecroze aseptice de cap femural, de cap humeral etc.;
• Proteze şolduri, genunchi etc.;
• Algoneurodistrofie;
• Tulburări de statică vertebrală: scolioze, cifoze ,lordoze;
• Osteoporoza;
• Boala Paget;
• Alte boli: osteite, spondilodiscite, hiperostoze, osteocondrodisplazii.

– Afecţiuni neurologice
• Hemi-, para-, tetra- plegii/pareze
• Paralizii/pareze de nervi periferici, polineuropatii etc.
• Boli degenerative ale sistemului nervos : scleroza multiplă, scleroza laterală amiotrofică,
boala Charcot-Marie-Tooth, boala Friedreich, boala Kugelberg-Wellander etc.

– Afecţiuni reumatice:
• Artroze (coxartroze, gonartroze operate sau nu, spondilartroze etc.)
• Hernii de disc lombare, cervicale, lumbago, sciatica
• Reumatisme inflamatoarii (spondilita anchiIozantă, poliartrita reumatoidă, spondilartrite,
artropatie psoriazică etc.)
• Reumatisme abarticulare ( afecteaza muschi, tendoane, burse, ligamente): tendinite,
bursite, fasciite, entezite, miozite, periartrite, fibromialgia etc.
• Alte: guta, condrocalcinoza, polimialgie reumatică, sclerodermie, poli- şi dermato- miozită
etc.

Pe lângă aceste boli, recuperarea medicală este necesară şi în:
• Infarct miocardic
• Boli vasculare (tulburări de circulaţie arterială sau venoasă)
• Boli digestive, renale, pulmonare, dermatologice, ginecologice etc.

În oricare din situaţiile de mai sus, tratamentul trebuie prescris de un medic specialist în reabilitare medicală în urma unui consult şi, eventual, a unor investigaţii suplimentare (radiografii, rezonanţă magnetică, computer tomograf şi/sau analize de laborator).

Tratamentul recuperator se va efectua fie în regim ambulatoriu, fie, în cazurile severe şi/sau nedeplasabile în regim de internare. Esenţial este ca tratamentul fizic să fie precoce şi susţinut până la o completă recuperare, iar în cazurile cronice să continue zilnic la domiciliul bolnavului (cu sau fără ajutorul familiei sau/şi al unui personal specializat: maseur, kinetoterapeut etc).

În multe dintre afecţiuni (majoritatea celor reumatice, ortopedice şi chiar neurologice),
tratamentul recuperator trebuie completat, pentru o cât mai bună reuşită, cu o cură
balneară într-o staţiune de profil.

Recuperare Medicala Brasov - Servicii Centrul Rafael

Centrul de recuperare medicala Brasov este dotat cu cele mai noi aparate pentru tratamentele de specialitate. Oferim servicii de inalta calitate si profesionalism prin intermediul medicilor si terapeutilor ce au o vasta experienta profesionala in domeniu, personalul fiind atent selectat si instruit pentru a raspunde celor mai exigente cereri.
Kinetoterapie- Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

Kinetoterapie

Inainte de a se intreprinde un program de recuperare medicala, trebuie, mai ales in cazurile complexe sa se stabileasca un bilant complet, o evaluare completa a posibilitatilor fizice a pacientului si sa se asigure ca bolnavul este capabil sa beneficieze de activitatea fizica
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

Fizioterapie

Curentul electric se defineste ca miscare a particulelor incarcate electric, iar mediul in care se produce aceasta miscare constituie un conductor electric.
Organismul uman, datorita componentelor sale, intra in categoria conductorilor de gradul II. I
Masaj Relaxare - Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

Masaj

Folosirea tehnicilor de masaj indeparteaza tensiunile generate de puterea mintii, producand astfel detensionari ale musculaturii ce pot conduce la eliberarea emotiilor reprimate , la indepartarea starii de anxietate sau depresie, toate acestea ducand la inducerea unei stari mentale pozitive.
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

TERAPIA CU AUTOPLASMA

Terapia PRP cunoscuta ca „Terapia Vampir” este o solutie moderna de regenerare a tesuturilor prin recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sangele propriu al pacientului.Procedura consta in recoltarea unei cantitati de sange...
Masaj la Birou - Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Recuperare Medicala Brasov

MASAJ LA BIROU

Timp de mai mult de două decenii, corporațiile au utilizat masajul pe scaunul de birou pentru a îmbunătăți locul de muncă. Rezultatul … productivitate sporită și angajați mai fericiți!
Durata masajului este de cca. 15 minute.
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov
Recuperare Medicala: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

MASAJ RAINDROP

Scopul terapiei Raindrop este de a stimula prin aplicarea uleiurilor fiecare organ, muschi si os al corpului la nivel celular prin sustinerea sistemului imunitar aducand corpul in echilibru structural si permitand eliberarea toxinelor din corp
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

Consultatii de specialitate

Inainte de a se intreprinde un program de recuperare medicala, trebuie, mai ales in cazurile complexe sa se stabileasca un bilant complet, o evaluare completa a posibilitatilor fizice a pacientului si sa se asigure ca bolnavul este capabil sa beneficieze de activitatea fizica
Consultatii Psihologice - Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Recuperare Medicala Brasov

Consultatii Psihologice

Evaluarea psihologică și conceptualizarea clinică a cazurilor din perspectiva modelelor clinice generale și a formei de psihoterapie practicate: evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici implicați/relevanți pentru sănătate și boală, la copii și adulți, cu relevanță pentru individ, cuplu sau familie
Consultatii Logopedice - Centru Recuperare Rafael
Recuperare Medicala: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

Consultatii de logopedie

Evaluarea logopedica poate incepe la copii incepand cu varsta de 2 ani, iar la adultii care au suferit AVC, dupa externarea din spital, in functie de starea pacientului. In functie de psihodiagnosticul copilului , interventia poate fi de scurta sau lunga durata, cu sedinte mai rare sau mai dese.

MASAJ FOHOW - Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Banda kinesiologica Centru RecuperareMedicala Rafael-Brasov

Masaj Fohow

Terapia FOHOW este o combinație între principiile medicinei chinezești, a Reflexologiei Occidentale și a Tehnologiei Bio-Electricității. Din perspectiva medicinei tradiționale, meridianele corpului sunt cele care dirijează funcțiile organismului. Imbunatatirea starii de sanatate se poate realiza eficient prin echilibrarea meridianelor corpului.

Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov
Terapia Trigger Points CentruRecuperareMedicalaRafael

Trigger Points

Aproximativ 85 % din cauzele durerii clinice sunt de origine musculară. Terapia Trigger Points este cea mai eficientă modalitate de tratament care se axează pe tratarea punctelor dureroase, cunoscute ca Puncte Trigger.
Punctele Trigger sunt puncte discrete, focale, hiperiritabile cu localizare tipică în mușchii scheletici.
Consultatii Logopedice - Centru Recuperare Rafael
Recuperare Medicala: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov

Terapia Miofasciala

Este o forma de terapie manuala care are scop corectarea unor tensiuni fasciale si musculare. Aceste tehnici au ca origine osteopatia, de unde sunt imprumutate si introduse in sala de kinetoterapie, cu scopul de a completa recuperarea pacientului si de a mari optiunile de abordare a patologiilor intalnite.Terapia miofasciala nu necesita foarte multa miscare din partea pacientului
TERAPIA MANUALA - Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Banda kinesiologica Centru RecuperareMedicala Rafael-Brasov

Terapia Manuala

Terapia manuala se efectueaza prin aplicarea unei forte manuale, determinate cu precizie si in mod specific la nivelul articulatiilor, tesuturilor conjunctive sau asupra muschilor scheletici. Terapia manuala are drept scop imbunatatirea mobilitatii zonelor restrictionate prin 3 etape: manipularea, mobilizarea,masajul
TEHNICA ARTICULARA - Centrul Rafael de recuperare medicala Brasov
Terapia Trigger Points CentruRecuperareMedicalaRafael

Tehnica Articulara

Terapia articulara este un tip de terapie manuala care are ca scop tratarea limitarilor de miscare dureroase sau nedureroase cauzate de probleme articulare sau dislocari articulare (minore).
Este o metoda de tratament nedureroasa, extrem de eficienta si ofera rezultare rapide atunci cand este aplicata corect.
Consultatii Logopedice - Centru Recuperare Rafael
Terapia Schroth CentruRecuperareMedicalaRafael-Brasov

Terapia Schroth

Terapia Schroth este abordarea terapeutică tridimensională a scoliozei, care a fost concepută de Katharina Schroth la începutul anilor 1900.
Prin creativitate, gândire metodică și prin muncă, Schroth a încercat să-și îndrepte scolioza, punând accent foarte mare pe respirație și contracție musculară.
Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj | Centrul Rafael Brasov
Banda kinesiologica Centru RecuperareMedicala Rafael-Brasov

Benzile Kinesiologice

Banda kinesiologica este este o panglica subtire din bumbac, elastica, ce se intinde cu usurinta, care are un adeziv hipoalergenic. Benzile kinesiologice sunt aproape identice cu pielea umana, atat in ceea ce priveste grosimea, cat si elasticitatea.
Centru Rafael Terapia Vacuum Intermitent Sport
Centru Rafael Terapia Vacuum Intermitent Sport

TERAPIA CU VACUUM INTERMITENT

Medicina din spatiu, aici pe Pamant! Terapia cu Vacuum Intermitent prin Vacumed/Vacusport are ca scop prevenirea si tratamentul problemelor de circulatie sanguina periferica, fiind in acelasi timp si un valoros instrument terapeutic de recuperare.

Terapia Dry Needling - Recuperare Medicala brasov, Cerntrul Rafael
Terapia Dry Needling Brasov - Recuperare Medicala brasov, Cerntrul Rafael

TERAPIA DRY NEEDLING

Dry Needling trateaza durerea și disfuncția, cauzată de probleme musculare, fasciale, ligamentare, dureri de cap și unele probleme neurologice.Este un tratament medical ce utilizează ace foarte subțiri fără nicio substanță medicamentoasă

Desmotec recuperare reabilitare medicala Brasov
Desmotec recuperare reabilitare medicala Brasov

Desmotec

DESMOTEC este un sistem iso-inerțial pentru antrenament profesional, medicina sportiva, recuperare medicala și fitness. Este potrivit pentru reeducarea pre- și post-vătămare pe diferite tipuri si niveluri de exercitii, deoarece este modular și adaptabil.
Terapia Shockwave-CentruDeRecuperareMedicala-Brasov-CentrulRafael
Desmotec recuperare reabilitare medicala Brasov

TERAPIA SHOCKWAVE

Terapia Shockwave reprezintă o soluție neinvazivă pentru durerea musculoscheletală cronică. Terapia cu unde de șoc extracorporale este utilizată frecvent în fizioterapie, ortopedie și medicina sportivă. Dispozitivul BTL Shockwave este cel mai puternic și mai compact sistem cu unde de șoc de pe piață.
masa elongatii - Elongația coloanei vertebrale
masa elongatii

MASA ELONGATII

Masa de ELONGAȚII- BTL-6000 Traction a fost concepută pentru a asigura decompresia, tracțiunea și mobilizarea țesutului scheletic și muscular prin intermediul unor forțe de tracțiune terapeutice și, în consecință, prin separarea articulară și elongarea țesuturilor moi.
Reumatologia - Centru Recuperare medicala Rafael Brasov
Reumatologia - Centru Recuperare medicala Rafael Brasov

Reumatologia

Reumatologia este o specialitate complexa care trateaza mai mult de 200 de boli, iar ”reumatismul este denumirea comuna pentru foarte multe tipuri de dureri articulare, generate de multiple cauze” pornind de la citatul lul Heberden.

TERAPIA DE RECUPERARE PASIVA CP MOTION BRASOV
Reumatologia - Centru Recuperare medicala Rafael Brasov

Recuperare Pasiva CP

CP MOTION destinat pentru exercitii de recuperare pasiva, controlate digital, permite o miscare corecta si continua a membrului pacientului, se pot executa exercitii de mobilizare genunchi, sold si glezna cu viteza reglabila in timpul flexarii...

Terapia hiperbara Centru de recuperare medicala Brasov
Terapia hiperbara Centru de recuperare medicala Brasov

Terapia Hiperbara

Terapia cu oxigen hiperbar constă în administrarea unor concentrații mari de O2 (peste 21%), intr-un un mediu în care presiunea atmosferică este mai mare decât în mod normal.Această terapie are loc în interiorul unor camere hiperbare.

Recuperare Medicala Brasov: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj, Consultatii de specialitate

Sanatatea Ta Incepe Aici

Programari flexibile si ingrijire urgenta

Sau sunati la — 0368 406 414

Sanatatea Ta Este Misiunea Noastra

0368 406 414

office@centrulrafael.ro

Str. Tudor Arghezi 4, Brasov

0
    0
    Cosul Tau
    Coșul tău este golÎntoarceți-vă la Magazin
      Calculate Shipping