Terapia cu vacuum intermitent (IVT)

Aproximativ 30% dintre toate accidentarile și aproximativ 27% din timpul de joc pierdut în fotbalul profesionist se datorează leziunilor musculare. O medie de 0,6 leziuni musculare per jucător pe sezon într-o echipă de 25 de jucători înseamnă aproximativ 15 leziuni musculare per echipă per sezon. Până la 97% afectează membrele inferioare, în primul rând tendoanele (37 %), adductorii (23 %), cvadricepsi (19 %) și muşchii inferiori ai picioarelor (13 %). Datorită eterogenității leziunilor și, în unele cazuri severe cu hematom intern/edem, aplicarea corectă a măsurilor de reducere a acestora este de asemenea deosebit de important.

În acest articol, aș dori să prezint două studii de caz reprezentative care implică utilizarea imediata a terapiei cu vacuum intermitent (IVT) în primele zile după accidentare. Este o procedură pe care am efectuat-o foarte eficient ca adjuvant în leziunile sportive traumatice.

IVT aplică presiune negativă alternativă (vid) și presiune pozitivă asupra membrelor inferioare până la abdomen. Acest lucru îmbunătățește circulația venoasa ,limfatica si creste capilarizarea. Sistemul nervos central este de asemenea stimulat. Deoarece nu implică compresie,tratamentul este complet nedureros, indiferent de leziune sau stadiul acesteia. Principiile VACUMed® Flow Regeneration Sistem, dezvoltat la German Aerospace Center (DLR), sunt stimulare cardiovasculara și revascularizare. IVT este, de asemenea recunoscuta ca o moderna și rentabila formă de tratament pentru limfedem și lipoedem.

Procedura este de asemenea utilizată in reabilitare (dispozitiv VACUSPORT®) post-traumatica si post-operatorie și de câțiva ani a fost folosita foarte eficient pentru leziuni sportive traumatice.

Ruptura fascicul muscular (jonctiunea musculo-tendinoasa) drept femural.

Tratament vascular pasiv

VacuSport aplicat imediat in primele zile dupa accidentare

 • Banda de alergare : incepand cu ziua a 15-a ;
 • Alergare in urma evaluarii biomecanice – din ziua a 19-a;
 • Alergare viteza : din ziua a 28-a;
 • Antrenament specific fotbal: din ziua a 33-a;
 • Antrenament cuechipa : din ziua a 41-a.
Tratament vascular pasiv

Fig.3 Ruptura tendon drept femural- dupa accidentare.

Fig.4 Dupa 3 saptamani de terapie cu Vacuum Intermitent

Tratament vascular pasiv

Fig.5 Dupa 6 saptamani de terapie cu Vacuum Intermitent

VacuSport aplicat imediat in primele zile dupa accidentare ;

 • Banda de alergare : incepand cu ziua a 25-a ;
 • Alergare in urma evaluarii biomecanice – din ziua a 28-a;
 • Alergare viteza : din ziua a  32-a;
 • Antrenament specific fotbal: din ziua a  45-a;
 • Antrenament cuechipa : din ziua a  60-a.
0
  0
  Cosul Tau
  Coșul tău este golÎntoarceți-vă la Magazin
   Calculeaza Transportul