Simptomatologie
– durere și sensibilitate în zona laterală a cotului
– durerea iradiantă către antebraț
– durere accentuată la activitățile ce presupun mișcarea de apucare și strângere
– inflamația la nivelul cotului
Diagnosticarea
Durerea se accentuează la mișcările de pronație și supinație (mișcare de rotație pe care antebrațul o execută din afară către corp, în jurul axei sale longitudinale). Unul din testele folosite de medic pentru confirmarea diagnosticului constă în întinderea forțată a încheieturii mâinii și degetelor cu cotul în extensie. Testul este pozitiv dacă apare durerea pe traiectul tendoanelor și mușchilor extensori ai mâinii.

Tratamentul și recuperare medicală
Administrarea de antiinflamatoare reduc durerea și inflamația. Se pot folosi antiinflamatoare pentru aplicații locale. Aplicarea unei pungi de gheață (invelită într-un prosop) pentru 10-15 minute de 2-3 ori pe zi poate ameliora durerea. Injectarea locală de preparate cortizonice poate fi o soluție pentru pacienții cu epicondilită laterală. Procedurile precum laserterapia, electrostimularea, ultrasonoterapia, terapia tecar, undele scurte, kinesiotaping-ul pot ameliora simptomele.
Kinetoterapia este foarte importantă deoarece ea se efectuează sub stricta supraveghere a kinetoterapeutului, care în funcție de starea pacientului aplică un set complet de exerciții. Acestea vor crește treptat în funcție de starea pacientului. Pentru pacienții cu simptomatologie prelungită, o soluție este reprezentată de injectarea cu plasmă bogată în trombocite (PRP).


